MINIBIO

Minibio startade som ett språkutvecklingsprojekt för de yngsta barnen; hur kan film och rörlig bild påverka språket och stimulera intresset för det skrivna ordet? Minibio vill också erbjuda kvalitetsfilm för barn i åldrarna 2-6 år, öka intresset för film som medium för små barn och att utveckla former och metoder för filmvisningar som är anpassade till de minsta barnens utveckling och förutsättningar. Flera av karaktärerna känner barnen kanske redan – de flesta minibiofilmer baseras nämligen på populära barnböcker! Alla tjugo filmer (som egentligen är ännu fler; Små pärlor innehåller t ex inte mindre än 6 titlar!) har en handledning och hela projektet har även ett övergripande material som tar upp Minibio, både i teori och praktik.

Material

Handledningar finns att ladda ner direkt under respektive film. Flera av titlarna kommer också med en handledning i tryckt form, i form av en folder i dvd:n. Här hittar du även Film Stockholms utvärderingsrapport om Minibio, övergripande metodmaterial för projektet samt den senaste presentationskatalogen. Här finns även en artikel från Tidningen Förskolan.

Filmer

Vilka titlar som ingår i Minibio kan du se nedan. Vill du beställa dem gör du det enklast genom Minibio 10 titlar, Minibio 15 titlar eller Minibio 20 titlar, beroende på hur många du vill ha. Självklart går det även bra ett beställa enstaka filmer eller se dem online. Du kan också maila din order direkt till bestallning@filmcentrum.se