FilmCentrum följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen löpande rörande coronaviruset och sjukdomen covid-19. Verksamheten håller öppet, med vissa begränsningar.

Uppsökande verksamhet, seminarium och konferenser utgår vårterminen 2020.

Distribution och filmbokning är öppen som vanligt.

Skapande skola-verksamheten fortlöper i den omfattning öppethållande skolor och förskolor efterfrågar. Likaså workshops och filmpedagogisk verksamhet på fritids. Riktlinjer kan komma att förändras, varvid verksamhet omedelbart pauseras.

För filmare som besöker skolor under uppdrag i FilmCentrums regi gäller strikt försiktighet. Vi vill att du avbokar uppdrag vid förkylningssymptom som snuva, halsont, hosta eller feber. Detta gäller även om symtomen är lindriga. Vi vill också att du har minst tre symtomfria dagar innan du återgår till verksamheten.

Samma riktlinjer gäller samtliga medarbetare och vi uppmanar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation till distansarbete när så möjligt.

Tito och fåglarna

Se online Köp DVD Se trailer

Tito och fåglarna visar ett samhälle där människor slutar tänka själva och förlamas av skrämmande nyhetsrapporter. 10-åriga Tito inser att någon måste göra något, innan det är för sent. Han anar att vi tappat bort den kanske viktigaste rösten av alla: naturen och fåglarnas sång...

Tito och fåglarna har haft ett rikt internationellt festivalliv på barnfilmfestivaler världen över. I Sverige var den öppningsfilm på Göteborg Film Festivals barnupplaga 2019 och visades även på BUFF och Stockholms filmfestival Junior.

Originalverion på portugiskiska med svensk text. Svenskspråkig version (svenskt tal) med bland andra Jens Hultén, Shebly Niavarani, Hanna Hedlund och Leif Andrée.

Tips! Till filmen finns ett webbaserat spel som kan användas i det pedagogiska arbetet. I ”Epedemi-mobilen” finns olika appar som låter eleverna resonera kring vikten av källkritik genom att bemöta och faktagranska texter och bilder. Spelet kan spelas från dator eller vilken mobil enhet som helst. Det är på svenska och du hittar det på: www.titoandthebirds.com/game

Du kan också läsa mer om filmen och de tre dimensionerna av hållbarhet här: TITO OCH FÅGLARNA – hållbarhet

Info

  • Originaltitel: Tito e os Pássaros
  • Filmtyp: Animerat
  • Produktionsår: 2018
  • Produktionsland: Brasilien
  • Rek. från ålder: åk 4, åk 5, åk 6, åk 7, åk 1, åk 2, åk 3
  • Speltid: 73 minuter
  • Talat språk: svenska, portugisiska
  • Textat språk DVD: svenska
  • Format: VOD
  • Utgiven av: SPH

Ämnen:

Filmomslag:

Tito och fåglarna - Cover

Länkar:

Filmhandledning

PDF

För bästa streamingupplevelse rekommenderar vi att du använder Chrome eller Firefox som webbläsare.