Små pärlor

Se online Köp DVD Se trailer

6 svenska filmpärlor baserade på böcker av våra mest kända barnboksförfattare och tecknare. Flerfaldigt prisbelönade med Augustpriser, Heffaklumpar och guldbaggenomineringar. (Biografvisade i Sverige under titlarna Örnar, Björnar och en Hund och Ett...tu...tre...)

Örjan den höjdrädda örnen av Lars Klinting och Hamid Navim. 21 min.
Örjan är en kungsörn som lider av höjdskräck. Mest av allt önskar han sig att han också kunde sväva fram högt uppe i himlen, som alla de andra örnarna gör. Så en dag dyker en liten kungsfågel upp och erbjuder sig att hjälpa till.

Limpan är sugen av Eva Lindström. 6 min.
Limpan är sugen på korv och sällskap. Tänker den glupska damen dela med sig?

Nallars Väntan av Christina Björk och Maria Brännström. 20 min.
Christinas gamla nallar har förvisats till väntan på vinden. Nallar från andra vindskontor kommer och hälsar på. Då blir det livat eftersom Nalle Gul visar sig vara himla musikalisk. Den stora frågan är dock: Har matte glömt bort oss? Inte matte, inte, säger Store-Nalle.

Först var det mörkt... av Anna Höglund och Gun Jacobson. 10 min.
Skapelsen är ett ständigt pågående under. Varje morgon ligger världen öppen att upptäcka. Animerad kortfilm för barn, efter en bok av Anna Höglund med hjälp av Otto Höglund.

Jims vinter av Anna-Clara Tidholm och Gun Jacobson. 12 min.
Det var en gräshoppa som hette Jim. Han vaknade mitt i vintern och hade glömt allting. Bredvid honom låg hans fiol och massor av någonting som var vitt och kallt. Det var förstås snö, men vad skulle man ha det till? Och hur klarar man en hel vinter om man bara är gräshoppa och inte ens har några byxor?

Bollongexpeditionen av Anna Bengtsson. 19 min.
Den äventyrliga ingenjörsmyran Harriet Iver-Larsen och hennes två vänner utforskar världen utanför stacken i sin egenhändigt byggda bollong. Animerad småbarnsfilm efter Anna Bengtssons bilderbok med samma namn.

Info

  • Filmtyp: Animerat
  • Produktionsland: Sverige
  • Rek. från ålder: förskola
  • Speltid: 92 minuter
  • Talat språk: svenska
  • Format: DVD
  • Utgiven av: FilmCentrum

Ämnen:

Filmomslag:

Små pärlor - Cover

Filmhandledning

PDF

För bästa streamingupplevelse rekommenderar vi att du använder Chrome eller Firefox som webbläsare.