FilmCentrum följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen löpande rörande coronaviruset och sjukdomen covid-19. Verksamheten håller öppet, med vissa begränsningar.

Uppsökande verksamhet, seminarium och konferenser utgår vårterminen 2020.

Distribution och filmbokning är öppen som vanligt.

Skapande skola-verksamheten fortlöper i den omfattning öppethållande skolor och förskolor efterfrågar. Likaså workshops och filmpedagogisk verksamhet på fritids. Riktlinjer kan komma att förändras, varvid verksamhet omedelbart pauseras.

För filmare som besöker skolor under uppdrag i FilmCentrums regi gäller strikt försiktighet. Vi vill att du avbokar uppdrag vid förkylningssymptom som snuva, halsont, hosta eller feber. Detta gäller även om symtomen är lindriga. Vi vill också att du har minst tre symtomfria dagar innan du återgår till verksamheten.

Samma riktlinjer gäller samtliga medarbetare och vi uppmanar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation till distansarbete när så möjligt.

Minibio 15 titlar

Se online Köp DVD Se trailer

Minibio syftar till att erbjuda kvalitetsfilm för barn i åldrarna 2-6 år, att öka intresse för film som medium för små barn och att utveckla former och metoder för filmvisningar som är anpassade till de minsta barnens utveckling och förutsättningar.

Flera av karaktärerna känner barnen kanske redan – de flesta minibiofilmer baseras nämligen på populära barnböcker!

Alla tjugo filmer (som egentligen är ännu fler; Små pärlor innehåller t ex inte mindre än 6 titlar!) har en handledning och hela projektet har även ett övergripande material som tar upp Minibio, både i teori och praktik.

Det här paketet innehåller femton valfria DVD:er utav våra Minibiotitlar. Ange vilka titlar du vill ha i kommentarsfältet i din beställning.

Titlarna som ingår i Minibio är:

Astons presenter
Astons stenar
Brandmän
Bu och Bä får besök
Emil & Ida i Lönneberga
En liten julsaga
Jaguaren
Kalle Tiger och hans vänner
Lilla spöket Laban
Linnea i målarens trädgård
Marskatterna
Precis på Wippen
Prick och Fläck snöar in
Sandra
Små pärlor (sex unika filmer!)
Snuttefilm
Tänk om
Vem?
Ville och Vilda Kanin
Vinga på villovägar

Info

  • Rek. från ålder: förskola
  • Speltid: 0 minuter
  • Format: DVD
För bästa streamingupplevelse rekommenderar vi att du använder Chrome eller Firefox som webbläsare.