FilmCentrum följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen löpande rörande coronaviruset och sjukdomen covid-19. Verksamheten håller öppet, med vissa begränsningar.

Uppsökande verksamhet, seminarium och konferenser utgår vårterminen 2020.

Distribution och filmbokning är öppen som vanligt.

Skapande skola-verksamheten fortlöper i den omfattning öppethållande skolor och förskolor efterfrågar. Likaså workshops och filmpedagogisk verksamhet på fritids. Riktlinjer kan komma att förändras, varvid verksamhet omedelbart pauseras.

För filmare som besöker skolor under uppdrag i FilmCentrums regi gäller strikt försiktighet. Vi vill att du avbokar uppdrag vid förkylningssymptom som snuva, halsont, hosta eller feber. Detta gäller även om symtomen är lindriga. Vi vill också att du har minst tre symtomfria dagar innan du återgår till verksamheten.

Samma riktlinjer gäller samtliga medarbetare och vi uppmanar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation till distansarbete när så möjligt.

Precis på Wippen

Se online Köp DVD Se trailer

I ett stall på en gård bakom ett viltstängsel håller Ida 3 år på att snickra ihop en ny box tillsammans med sin pappa. Ida förbereder inför ankomsten av sin alldeles egen ponny, en svart hingst som heter Wippen! Ida älskar att rida och att hitta på bus.

Ida bor tillsammans med mamma Lotte, pappa Jens, storasyster Emilina, katten Smulan samt hundarna Rox och Emil. En tidig morgon sitter Ida nyvaken och pigg fastspänd i barnstol med sin nappflaska med äpplejuice i, redo att bege sig på en lång biltur för att hämta hem Wippen. Under hela bilresan funderar Ida på Wippen och pratar om vad de ska göra tillsammans när de kommer hem till gården. Ida möts av en lerig Wippen som kikar på henne under sin tjocka pannlugg. Ida får hjälp med att lasta Wippen i hästtransporten och de anländer hem till gården mitt i natten, båda är lyckliga över att vara hos varandra. Wippen är lika busig som Ida är och de är som gjorda för varandra.

Ida sköter om Wippen, hon borstar honom, kratsar hans hovar, myser, leker och pratar med honom. Wippen lyssnar. Varje vecka rider Ida och Wippen lektion för dressyrinstruktör Eva i manegen. Ida tränar på balans och styrka. På hästryggen är Ida i sitt rätta element och på Wippen är hon precis. Ida och Wippen rider också ut i skogen och plockar svamp. De två bästa vännerna travar igenom det rödgula höstlandskapet.

När Ida fyller 4 år kommer kompisarna från dagis på kalas och alla barnen får rida på Wippen! En annan dag ska Wippen badas. Ida skrubbar och schamponerar honom ordentligt. Med blänkande kolsvart päls och vältrimmad kropp ser Wippen ut som en stor häst i litet format. Men så snart Ida släpper ut honom i hagen så rullar han sig i geggan direkt!

Info

  • Filmtyp: Dokumentär
  • Produktionsår: 2011
  • Produktionsland: Sverige
  • Rek. från ålder: förskola
  • Speltid: 27 minuter
  • Talat språk: svenska
  • Format: VOD, DVD
  • Utgiven av: FilmCentrum

Ämnen:

Filmomslag:

Precis på Wippen - Cover

Filmhandledning

PDF

För bästa streamingupplevelse rekommenderar vi att du använder Chrome eller Firefox som webbläsare.