FC BIO: FRAEMLING


FraemlingFRAEMLING av Mikel Cee Karlsson

Regissören Mikel Cee Karlsson arbetar med en film om och med sin bästa vän Mathias – en till synes helt vanlig tvåbarnsfar som en dag avslöjar en okänd sida av sitt liv som han vill berätta om framför kameran. Omständigheter har drivit honom in i en kriminell värld där skulder aldrig tycks möjliga att betala av, och i en evig spiral av hot och indrivning söker Mathias desperat efter en väg ut. När allt till slut ser ut att ljusna för honom, får den press som han levt under sedan många år fatala konsekvenser, och Mikel tvingas fatta avgörande beslut kring den film han arbetar med.

Fraemling är en film som i både uttryck och innehåll är en motbild till konventionella gestaltningar av våld och kriminalitet. Genom dokumentära bilder, intervjuer, och iscensättningar formas en drabbande berättelse om nära vänskap och öronbedövande tystnad, om villkoren i en manligt kodad värld, och om den ibland så tunna linjen mellan offer och förövare.

✭✭✭✭✭ "Det som gör ”Fraemling” så drabbande är inte för känslan att själv hamna i Mathias situation – för det hade nog många av oss kunnat göra – utan för att filmen påminner om hur skört livet är." /  Svenska Dagbladet - SvD

✭✭✭✭ "Här finns ingen glamour, inget lyckligt slut. Bara en människa som till slut framstår som en främling för sig själv och sin omgivning, i en sorgebearbetning som berör." /  Nyhetsbyrån TT

Biopremiär 11 oktober 2019

FC BIO

FC BIO är en label som distribuerar film för biograffönstret.

FC BIO:s filmer ska ha högt filmiskt värde, vara angelägna tematiskt och relevanta i tiden.Biografer bokar genom Filmlagret.
(DCP hanteras genom Filmdist)
E-post
Tfn 040-120882
(Material på Filarkivet på Bioguiden)

Pressmaterial: press@filmcentrum.se

Affisch: Fraemling

Biografi: Mikel Cee Karlsson

Biografi: Ulf Stenberg

Unikt bakommaterial:
regissörens "filmdagbok" i filmtidskriften POV