Språk & folkminne

Ett mångkulturellt samhälle som det vi lever i ska återspeglas i en bredd av skildringar och röster; olika röster och perspektiv från olika platser och olika tider. Det är en rikedom. Det är stort och betydelsefullt att höra sitt modersmål talas, att se skildringar från sin barndoms landskap och återse platser som har haft betydelse i livet. FilmCentrum har en enorm kulturskatt med filmer från hela världen. Korta, långa, poetiska, allvarliga, humoristiska, smarta, kritiska, tragiska, vackra, rappa och stämningsfulla skildringar av livet när och fjärran. Spelfilm och dokumentärfilm. För små barn och stora vuxna.

I vår filmkatalog kan du söka film efter t ex talat språk eller land som handlingen utspelas i. Här intill kan du hitta några exempel samlade i en pdf.

FilmCentrum erbjuder filmer med institutionella rättigheter (för visning inom t ex skola och utbildning, vård och omsorg samt arbetsplatser och föreningsverksamhet) och biblioteksrättigheter (för utlåning av film till privatpersoner).

MATERIAL SOM PDF

2017/2018

2019/2020