FC OPENS THE DOORS

2021-04-12

När världen stänger ner, så öppnar FilmCentrum portarna till din internationella karriär!

Efter att ha lyssnat på önskemål från er medlemmar om mer kunskap och nätverk inom internationell filmdistribution, har Filmcentrum skapat ett projekt med fokus på att hjälpa fler svenska filmare och svenska filmer att ta steget ut i världen. 

Med FC OPENS THE DOORS vill vi hjälpa dig filmarbetare att utveckla din kunskap om den internationella filmbranschen och komplettera ditt internationella nätverk tillsammans med några av de ledande experterna på den internationella filmmarknaden, - och ge dig möjlighet att – hemifrån skrivbordet! – vidga din arbetsmarknad och nå ut globalt med dina filmer och dina projekt.

Vi har tagit intryck av det uttalade behovet av specificerad kompetensutveckling inom internationell distribution som ni medlemmar uttryckt till oss. Vi vill ge er en möjlighet att lära er av och nätverka med internationella beslutsfattare inom den internationella branschen. I en serie av digitala workshops och Meet&Greet-sessions får ni möjlighet att möta, lära er av, ställa frågor till och presentera er för beslutsfattare från filmfestivaler som Cannes och Venedig, prestigefulla talangutvecklingslab som LIM|LESS IS MORE och för några av de främsta säljagenterna och distributörerna i branschen. 


Vi vill att du som medlem i Filmcentrum, när den här pandemin är över och filmbranschen återigen växlar upp, ska komma ut på en vidare, global arbetsmarknad, med större möjligheter för din karriär och dina konstnärliga verk.

FC OPENS THE DOORS består av 8 digitala Masterclasser, som hålls online under perioden 21-30 maj, och i vilka du som filmare har möjlighet att möta några av de mest inflytelserika makthavarna i den internationella filmbranschen och ställa dina frågor om festivaler, projektutveckling och distribution.

Våra 8 Masterclass-föreläsare är: 

Mauro Gervasini - program advisor, Venedigs Filmfestival - Fredag 21 maj, kl 18-20
Ben Vandendaele - sales agent, Radiator IP Sales - Lördag 22 maj, kl 14-16
Pawel Wieszczecinski - distributor/executive director, Kinoscope (USA) - Söndag 23 maj, kl 14-16
Wim Vanacker - selection committée, Cannes Filmfestival - Torsdag 27 maj, kl 18-20 
Enrico Vannucci - selection committée, Locarno Filmfestival och artistic director, Torino Short Film Market - Fredag 28 maj, kl 18-20
Massimiliano Nardulli - head of talent, LIM|LESS IS MORE - Lördag 29 maj, kl 11-13
Jasper Hokken - programmer, IDFA - Lördag 29 maj, kl 14-16 
Florian Weghorn - program manager, Berlinale Talents - Söndag 30 maj, kl 14-16

Save the dates, och anmäl dig på länken nedan för att delta, så att du inte missar årets happening inom Filmcentrum! 

FC OPENS THE DOORS är ett projekt av FilmCentrum Riks och FilmCentrum Syd, öppet för alla filmarbetare i Sverige.  Anmäl ditt intresse för att delta i projektet här: – https://forms.gle/4MJCB6td6r9tuezB9

Vi kommer också längre fram under året att erbjuda enskild digital projekt- och branschrådgivning, öppen för alla våra medlemmar i hela landet , och vi arbetar för fler möjligheter för dig att få presentera dina filmprojekt i prestigefulla internationella sammanhang – mer information om detta kommer framöver! 

Fler spännande nyheter i FilmCentrum kommer snart - håll utkik här på vår hemsida! 

Projektledare FC Opens the Doors:
Anna Nevander 
anna@filmcentrum.se