ÅRETS VIKTIGASTE PR(e)-adventskalender

2017-10-23

Sveriges största skolbiofestival MRF – Filmfestival för mänskliga rättigheter arrangeras årligen av FILMCENTRUM. Vecka 47 ser tusentals ungdomar film och diskuterar mänskliga rättigheter med filmare, journalister, författare och MR-organisationer.

I år är festivalen större än någonsin, med ytterligare spelplatser i Östersund och Jönköping, och i Stockholm arrangeras en specialupplaga av festivalen helt dedikerad till de Globala målen.

De 17 dagarna fram till festivalen öppnar vi en lucka om dagen i vår PR(e)-adventskalender och presenterar ett efter ett av sjutton globala målen med tillhörande film som visas på festivalen. Följ lucköppningen på Instagram!

MRF – Filmfestival för mänskliga rättigheter vänder sig till skolelever i alla åldrar. Varje filmvisning efterföljs av ett samtal. Med utgångspunkt i filmupplevelsen lyfter och diskuterar vi angelägna och aktuella frågor. Som samtalsledare engagerar vi filmare, journalister, forskare och samhällsdebattörer. Personer och organisationer med spetskompetens inom film och media och/eller mänskliga rättigheter. Ingen filmupplevelse lämnas okommenterad.

On line-bokningen har öppnat!
MRF:s program är gratis för besökande skolor och blir snabbt fullbokat, så läs mer och boka plats snarast för att försäkra er om att delta.

Läs mer och boka på: www.mrfilmfestival.se

Programmet innehåller också en seminariedag kring de Globala målen, läs mer här och anmäl dig kostnadsfritt redan idag!